häälahjaideat, häälahjalista, häälahjan ostajan opas

Parhaat häälahjat juuri nyt – 15 lahjaideaa hääpareille

häälahjaideat

Kaikkea aina keramiikkakursseista ylellisiin vuodevaatteisiin – täältä löydät parhaat häälahjat juuri nyt!

Jos hääpari ei ole sisällyttänyt kutsuihinsa yksityiskohtia häälahjatoiveista tai haluat keksiä häälahjaidean, joka on hauska ja odottamaton, tutustu tämänhetkisiin suosikkihäälahjoihimme.

Tämän listan ansiosta voit luopua perinteistä ja valita jotain henkilökohtaista tuoreelle avioparille. Etsitpä sitten uusimpia keittiötarvikkeita tai teknologiaa, parhaita elämyslahjoja tai kauniisti suunniteltuja kodin esineitä, nämä häälahjaideat saavat varmasti hymyn hääparin huulille.  

Meillä on häälahjaideoita kaikkiin budjetteihin – aina edullisista lahjaideoista ylellisiin häälahjoihin – ja makuihin – paljon lahjoja niin kulinaristeille, kotoilijoille ja taiteen ystäville.

P.S. Jos olet itse menossa naimisiin ja etsit upeita ideoita häälahjalistallesi, olet myös tervetullut tänne! Valitse laajasta valikoimasta lahjalistaideoita sellaiset, jotka kuvastavat teitä parina, persoonallisuuksianne ja yhteisiä harrastuksianne.

15 parasta häälahjaa pariskunnille

Vaikka pari olisikin asunut tai ollut yhdessä jo useamman vuoden, hääparin kotia ja elämää ilahduttava lahja on loistava tapa viedä heidän elämänsä uudelle tasolle. Kukapa ei haluaisi ympäröidä itseään kauniilla esineillä tai upeilla taidoilla, jotka hyödyttävät läpi elämän?

Viltti

Anna koko elämän kestävä häälahja, joka on pehmeä, laadukas ja lämmin! Voit ostaa valmiina tai jos osaamista löytyy, tee viltti itse. Valitse mukava materiaali, johon hääparin on ihana käpertyä yhteen vaikkapa elokuvaa katsoessa. Voit myös personoida viltin ja kirjailla siihen painatuksen, kuten ”Mr & Mrs”.

Puinen leikkuulauta

Kuinka upea onkaan puinen leikkuulauta, joka toimii erinomaisesti myös tarjoiluissa, kuten juustotarjottimena! Valitse esimerkiksi Tebianin kotimainen tammipuusta valmistettu Ratio-leikkuulauta.

Paint & Party

Maalaustyöpajassa hääpari pääsee viettämään yhteistä aikaa luovasti ja rennosti! Mikä parasta, työpajassa maalatut taideteokset muistuttavat paria yhteisestä kokemuksesta ja myös lahjan antajasta sekä siitä ilosta, jonka häälahja heille toi.

Valurautapata

Jos hääpari on juuri maksanut suuren summan häistä ja säästämässä häämatkaa varten, on epätodennäköistä, että he olisivat heti hankkimassa valurautapataa. Tämä keittoastia kestää eliniän ja on ihanteellinen kaikkiin häiden jälkeisiin illallisjuhliin. Pata on hyvä löytyä keittiöstä kuin keittiöstä, sillä siinä voi valmistaa kaikkea aina keitoista ja muhennoksista pastaruokiin, paistiin ja jopa leipään. Upea ja kestävä häälahjaidea!

Love LED-lamppu

Jos haluat antaa todella ainutlaatuisen häälahjan, hanki parille todella siisti LED-lamppu, jonka sisällä on teksti ”Love”. Osta pelkkä polttimo, mikäli parilla on jo sopiva valaisin kotonaan, tai sitten voit hankkia siihen myös sopivan pöytä- tai lattiavalaisimen.

Hotellilakanat

Jokainen tietää, miten ihanat hotellin pussilakanat ovat! Ylelliset lakanat tuovat pientä luksusta hääparin arkeen. Mikä olisikaan ihanampaa, kuin hemmotella vastanaineita laadukkaalla pussilakanasetillä, joka tuo mieleen viiden tähden häämatkahotellin. Tutustu ainakin esimerkiksi Familonin ja Finlaysonin valikoimiin.

Nespresso-kahvikone

Jos heidän rakkauden kielensä on kahvi, Nespresson tyylikäs kahvikone antaa heille mahdollisuuden valmistaa baristatyylistä kahvia kotona.

Kahvitasting tai baristakurssi

Jos kahvikone ei ole vaihtoehto, mutta kahvi tuntuu maistuvan hääparille, miten olisi kahvitasting tai kotibaristakurssi?

Ooni-pizzauuni

Ooni on johtava kotikäyttöön tarkoitettujen pizzauunien merkki. Hääpari pääsee valmistamaan tuoretta pizzaa omassa puutarhassa tai mökillä. Herkullinen pizza paistuu uunissa vain muutamassa minuutissa!

Pizzakoulu

Jos pizzauuni ei ole vaihtoehto, mutta heidän rakkauden kielensä on silti pizza, harkitse pizzakoulua, jossa hääpari pääsee oppimaan pizzan valmistuksen salat!

Vinyylisoitin

Klassinen levysoitin on ylellinen häälahja innokkaille musiikin ystäville. Olivatpa he vasta aloittamassa vinyylikokoelman keräämistä tai etsivät päivitystä laitteeseensa, tämä on loistava häälahjaidea. Valitse laite, jossa on modernit liitännät ja Bluetooth-yhteys, jotta se sopii myös tälle vuosituhannelle. Vinyylisoitin antaa pariskunnalle mahdollisuuden nauttia suosikkikappaleistaan aidon retro-tunnelman saattelemana!

Miniprojektori

Anna hääparille mahdollisuus nauttia viihtyisästä elokuvaillasta omassa makuuhuoneessa tai perustaa takapihalle elokuvateatteri ystävien kanssa pimeänä syysiltana. Mikä parasta, kannettavalla projektorilla voi heijastaa myös vaikkapa hääkuvia tai -videoita seinälle.

Keramiikkakurssi

Tämä laji trendaa tällä hetkellä isosti! Keramiikkakurssilla pariskunta pääse oppimaan perusteita keramiikan valmistuksesta ja tekemään omia keramiikkatuotoksiaan. Kurssi tulee olemaan hauska kokemus ja kuka tietää, ehkä he saattavat jopa päätyä jatkamaan harrastusta yhdessä!

Lasinpuhalluskurssi

Lasinpuhalluksessa hääpari pääsee puhaltamaan omia erityisiä ja uniikkeja lasiesineitä itse valituilla väreillä ja muodoilla. Valitse esimerkiksi yhteisen lasiesineen teko tai laajempi lasinpuhalluskurssi, jolla voi valmistaa useampia esineitä.

Taidelahjakortti

Pariskunta, joka rakastaa taidetta, ilahtuisi taatusti taidelahjakortista. Parhaassa tapauksessa tällä lahjakortilla hankittu taideteos koristaa parin kotia ikuisesti!

Mitä hyviä häälahjaideoita on olemassa?

Jos kamppailet häälahjaideoiden kanssa, mieti parin kiinnostuksen kohteita ja elämäntyyliä – tästä voit alkaa rajata vaihtoehtoja johonkin, mistä he pitävät. Heidän harrastuksensa huomioiminen, aineettoman lahjan tai esineen hankkiminen heidän kotiinsa on yleensä turvallinen valinta.

Miten pyytää rahaa häälahjaksi?

Rahan pyytäminen häälahjaksi on melko yleistä, mutta monet parit saattavat silti tuntea olonsa kiusaantuneeksi tekiessään niin. Hyvä idea on pyytää rahaa tiettyyn hankintaan tai kokemukseen, kuten rahaa häämatkaan tai häiden kustannuksiin. Näin vieraat myös tietävät, mihin heidän rahansa menevät!

Paljonko rahaa häälahjaksi? Minkä arvoinen häälahja on sopiva?

On todella vaikea määrittää häälahjan yleistä arvoa, koska se riippuu niin monesta tekijästä – menetkö häihin yksin, yhdessä puolison vai koko perheen kanssa? Oletteko hyviä ystäviä? Kuinka paljon sinulle on maksanut häihin osallistuminen ja esimerkiksi yöpyminen? Ja kuinka paljon ansaitset, millaiset omat elinkustannuksesi ovat? Kaikki nämä tekijät vaikuttavat siihen, minkä arvoisen häälahjan annat.

Yleisenä ohjenuorana voidaan pitää noin 50 euroa yhtä henkilöä kohden. Tällä summalla yleensä rahoittaisi ainakin oman ruokailunsa häissä. Muista kuitenkin, että sinun tulisi antaa vain sen verran, kuin sinulla on varaa. Vaikka kallis lahja varmasti tekee vaikutuksen ja on arvostettu, yksinkertainen ja harkittu lahja, joka ei maksa paljon, voi olla aivan yhtä arvokas lahja.

Jos olet edelleen epävarma, ajattele, että tyypillinen lahjan arvo yksittäisenä vieraana on noin 50 euroa, mutta jos olet osa hääseuruetta tai parin lähisukulainen, summa on yleensä jopa 100 euroa tai enemmän. Jos parilla on lahjalista, se antaa sinulle jonkinlaisen käsityksen lahjan arvosta ja mahdollisesti jopa valmiita juuri sinun budjetillesi sopivia vaihtoehtoja. Muista myös, että kalliimpia häälahjoja voi hankkia myös porukalla!

Kirjoittaja: Essi

Lue myös: Mitä antaa häälahjaksi vuonna 2024? – Katso ehdotuksemme!

Saatat myös pitää...